Opplevelser hele året!

Ifjord er en vakker og naturskjønn bygd i Finnmark og i regionen rundt finner du mange natur-aktiviteter til å fylle tiden din med.

Natur opplevelser vår og sommer

Ifjord er en vakker og naturskjønn bygd i Finnmark og i området rundt finner du mange natur-aktiviteter til å fylle tiden din med både på sommer og vinter. Vi er opptatt av at alle gjestene våre skal ta vare på naturen og omgivelsene, slik at vi etterlater oss moder jord i en bedre stand enn når vi kom. Vi setter derfor pris på at du tar hensyn til dyrelivet på tur og ikke kaster søppel i naturen.

Om sommeren er Ifjord en grønn oase midt mellom ishavet og den åpne vidda. Perfekt plassert i midnattssolens rike gir Oace muligheten til både å nyte lange, late dager med utsikt over Ifjord eller benytte seg av de mange flotte fiskevannene eller turløypene som finnes i Ifjord og Nordkyn området.

Vandreturer

I Lebesby kommune finnes utallige muligheter for å nyte naturen, og kontrastene fra skogkledde og lune lier til steinur på fjellene er store. Veidnesklubben, Kunes, Ifjord, Lebesby, Bekkarfjord, Kjøllefjord og Dyfjord byr alle på oppmerkede løyper med utsiktspunkter flere steder.  Du kan blant annet følge oppmerket løype til verdens nordligste fatslandspunkt; Kinnarodden, som ligger på 71°08’02 nordlig bredde. En tur i marka gir muligheter å se reinsdyr på nært hold. Vi oppfordrer til å holde avstand og unngå å forstyrre dyrene når de beiter.

Mer informasjon om turløyper og turkart finner du ved å kontakte turistinformasjonen, eller blant annet her:

Perletur

UT.no 

Visit Nordkyn 

Nordkyn Turlag (på facebook)

Foto: Finnkirka av Nina Smedseng, NordNorsk Reiseliv

Ferskvannsfiske

Det finnes mange fiskevann å velge mellom, hvor en kan fange både ørret og røye. Her vil en også finne Finnmarksmyggen, en opplevelse i seg selv. Myggen er en av de viktigste matkildene for fisken og sørger for at den vokser seg større enn noe annet sted i landet.

Fiskekort
Det kreves fiskekort for innlandsfiske for personer som ikke er bosatte i Finnmark. Se Fefos nettsider for mer informasjon.

Sopp - og bærplukking

Når høsten kommer, bugner det av bær og sopp i skogen. Blåbær, tyttebær og multebæret, viddas gull, er lett tilgjengelig i Ifjord. Høsten er også den perfekte årstiden for fotturer og en kan virkelig nyte det vakre viddelandskapet i det det skifter til den fargerike høstdrakten sin. Reinen vil på høsten starte på sin tur tilbake til vinterbeite og det er ikke uvanlig å få øye på store flokker på vandring.

 

Vinteropplevelser

Vinteren i Ifjord er full av magi. Ifjord ligger ved kysten av Finnmark og har et kontinentalt klima. Gjennomsnittstemperaturen på årsbasis for Ifjord er 4°C. Den høyeste gjennomsnittstemperaturen i Ifjord er 15°C i juli og den laveste er -5°C i januar.

Vinteren setter et spesielt preg på landskapet, både til lands, til vanns og i luften. Snøen dekker etter hvert alt i et hvitt teppe, men frosten og kulden gjør noe ekstra med naturen og kanskje spesielt trærne. Frosten krystalliserer seg på greinene akkurat som en million lange nåler av is. I tillegg er lyset rundt og under mørketiden helt spesielt. Mange her oppe kaller mørketiden for fargetiden på grunn av det vakre, blå og lilla-skjæret som er synlig midt på dagen på denne tiden.

Dette er ikke en tid for å holde seg inne, selv om det absolutt er lov til å sitte og kose seg rundt peisen også. Naturen kaller og vi har flere gode aktivitetstilbud for gjestene våre.

Hundekjøring

Hundekjøring er en utrolig spennende og minneverdig opplevelse. Vi starter med en introduksjon til hundene og opplæring i hvordan man styrer sleden og kommuniserer med hundene. Deretter blir du plassert på en slede, enten som passasjer eller som fører, avhengig av hva du selv ønsker.

Uansett om du velger å være passasjer eller fører så vil du fra sleden ha utsikt til en ivrig flokk med hunder som gleder seg til å dra på tur.

Hundene er sterke og godt trent, og de rett og slett elsker å være på tur. Det er ikke rart for så fort man kommer seg avgårde så senker roen seg, og det eneste man hører er lyden av potene mot snøen og den rytmiske pusten av hunder i rask trav.

Mens hundene drar i vei, får du muligheten til å nyte den fantastiske naturen rundt deg. Majestetiske og snødekte vidder, frosne elver og innsjøer, og kanskje får du øye på dyr som rype, rev eller rein.

Ta kontakt for mer info og pris

Foto: Klauer, Nordnorsk Reiseliv

 

Snøscooter safari i det arktiske lystet

Snøscooteren er finnmarkingers beste venn på vinteren. Når snøen dekker bakken og elva fryser over er det knapt noen bedre måte å komme seg rundt på. I løpet av vintermånedene skaper det arktiske lyset fantastiske farger i horisonten til tross for at solen aldri går opp. Senere på våren når solen kommer tilbake, skapes det helt spesielle lyseffekter i det store snødekte landskapet på innlands platået.

Før turen starter vil guiden gi deg varm kjeledress, vintersko, hansker og hjelm, samt instruere deg i sikker bruk av snøscooteren. Det tar ikke lang tid å komme seg inn på vidda. Fra scootersetet kan du nyte naturen og det arktiske lyset. Her, hvor naturen rår, er det lett å bli målløs og på snøscooter kommer en frem til steder en ellers ikke ville opplevd på vinterstid.

Ta kontakt for mer info og pris.

Isfiske

Isfiske er en stor del av livet på vinteren i Ifjord. Med utallige vann å velge mellom, og med snøscooteren som det perfekte transportmiddel, er det lett å komme seg frem til gode fiskevann. Det er noe nesten meditativt å tilbringe tiden ute på isen, spesielt med familien eller vennegjengen rundt deg. En kan virkelig nyte stillheten på vidda og slappe av, langt borte fra hverdagens kjas og mas. I tillegg er det alltid spennende å se hvem som får mest eller størst fisk. Det beste er imidlertid å steke den selvfiskede fisken på bålet og spise den etterpå.

Fiskekort
Det kreves fiskekort for innlandsfiske for personer som ikke er bosatte i Finnmark. Se Fefos nettsider for mer informasjon.

Foto: BjarneRiesto, Nordnorsk Reiseliv