Et sted utenfor allfarvei

Oace er et sted utenfor allfarvei hvor du kan stoppe på din ferd fra A til B. Ta deg en matbit før du drar videre til ditt endelige mål, eller du kan bli for ro og en god natt søvn.

Funfacts!

Vi er mor og datter, som reiste fra Bergen og forelsket oss i Finnmark, og bestemte oss for å bli i Ifjord. Vi er veldig glad i både mennesker og dyr, og derfor er både to- og firbeinte velkommen innom oss!

Celina & Renie

Hos oss kommer du til et sted du til et sted fullt av overraskelser. Et sted hvor du kan glemme tiden, på en god måte, og kanskje blir du lengere enn planlagt. Vi er her for å utfordre sanser dine, og kanskje overraske.

Funfacts!

Ifjord er en liten bygd i Lebesby kommune  med kun 29 innbyggere pr. 1. januar 2017. Men selv om Ifjord er et lite sted så er det et viktig trafikknutepunkt mellom øst, vest og nord.

Historien om navnet Oace

For 20.000 år var Ifjord totalt dekket av polisen. Da var det et ugjestmildt og øde islandskap og ikke et spesielt innbydende landskap å finne seg til rette i hverken for mennesker eller dyr.

Men etterhvert tinte isen og det grønne og frodige vokste frem midt mellom den karrige vidda og det barske ishavet – det dannet seg en arktisk oase. I dag heter dette stedet Ifjord. En liten sjarmerende bygd langt utenfor allfarvei. Her finner du et rikt vekstliv, grønne åser, en vakker elv som snirkler seg gjennom bygda på tur ut i fjorden og ikke minst gjestfrie og varme mennesker.

Vi er en arktisk oase der det frodige og varme møter det karrige og kalde. Vi er et varmt spise- og  hvilested for våre gjester som er på reise. Vi vil ta imot våre gjester med åpne armer og et godt smil. Uansett hvordan været er ute så er det alltid varme og glede å finne inne hos oss.